Вокално трио Рокива

Трио „РОКИВА” е създадено от Кирил Манолов през 2002 г. в състав: Росица Боева – вокал, Кирил Манолов – вокал, китара и композитор и Васил Андонов – вокал. Името на триото е формирано от първите две букви на първите имена на членовете.

Първоначално репертоарът е от български композитори и кавъри на чужди песни. Първият CD от такива песни е издаден в много ограничен тираж. След това трио „РОКИВА” издава два авторски CD. През 2005 г. е издаден CD – 15 стандартни, латино и модерни ритми, като музиката и аранжиментът на всички песни са на Кирил Манолов. Вторият авторски CD е издаден през 2007 г. с 16 поп и денс песни. Текстовете на всички песни са предимно на текстописци от Хасково, а музиката и аранжиментът са на Кирил Манолов.

През 2008 г. трио „РОКИВА” издава CD с коледни песни – кавъри на популярни такива, изпълнявани на български език. В CD с коледни песни е и авторската песен „Богородице свята” – текст Тинка Янкова, музика и аранжимент Кирил Манолов. Авторските CD и коледният CD са представяни на концерти в хасковското читалище „Заря” пред многобройна публика.

НАГРАДИ ОТ ФЕСТИВАЛИ:

2005 г. – III-та награда за авторска песен на ММФ – Варна с морска тематика – „Мъжко усещане” – музика и аранжимент Кирил Манолов, текст Тинка Янкова;
2007 г. – I-ва награда за изпълнение на ММФ „Море и спомени” – Варна;
2007 г. – I-ва награда и лауреат на „София пее”;
2008 г. – III-та награда за изпълнение на ММФ „Море и спомени” – Варна;
2008 г. – III-та награда за авторска песен на ММФ „Море и спомени” – Варна – „Очакване” – музика и аранжимент Кирил Манолов, текст Марин Петров;
2008 г. – I-ва награда за изпълнение на българска песен на „Кръстопът на музите” – София;

От 2008 г. трио „РОКИВА” е в състав: Росица Боева, Кирил Манолов и Делчо Манолов. Името на триото вече не е обвързано с имената на членовете. То остава „РОКИВА” като Ритми Обичани Културно Изпълнени за Вашите Аплодисменти.

НАГРАДИ:
2008 г. – I-ва награда за изпълнение на шлагер на „Златен кестен” – Петрич;
2009 г. – I-ва награда за изпълнение на „Под липите златен прах се рони” – Стара Загора;
2010 г. – III-та награда за авторска песен на ММФ „Море и спомени” – Варна – „Морски целувки” – музика и аранжимент Кирил Манолов, текст Росица Станева;
2010 г. – III-та награда за изпълнение на песен от български композитор на ММФ „Море и спомени” – Варна;
2011 г. – II-ра награда за изпълнение на българска песен на ММФ „Море и спомени” – Варна;
2012 г. – Трио „РОКИВА” е в състав: Росица Боева, Кирил Манолов и Господин Тодоров(нов член) – отличие за високи художествени постижения за музиката и текста на песента „На Галата те чакам” – текст Росица Станева, музика и аранжимент Кирил Манолов на ММФ „Море и спомени” – Варна.